/


 

 

Artiesten Brasa Festival 2018

Nieuwe generatie bi-cultureel talent op Brasa Festival 2018:

A Mili

A Mili is een aankomend talent, een Surinaamse zangeres en tekstschrijver. Pop en Urban zijn de stijlen die haar op dit moment het meest aanspreken. Door haar krachtige stem en energieke podium presentatie valt A Mili onmiddellijk op en weet zij als geen ander het publiek te entertainen. Ze won het Open Podium Twente, de grootste talentenjacht in de regio. Naast haar eigen carrière tourt zij als backingvocalist van Jeangu Macrooy door heel Nederland en heeft op plekken gestaan als Lowlands, North Sea Jazz, Eurosonic en DWDD.
Prashant Samlal Quartet

Muzikant en componist Prashant Samlal won, samen met z’n Quartet, in zijn examenjaar het ‘Ereprijs Compositieproject’; een compositiewedstrijd voor middelbare scholieren in samenwerking met orkest ‘De Ereprijs’. Als Jazz & Pop-student aan het Conservatorium won hij onlangs de Conservatorium Talent Award. De felbegeerde prijs voor de beste jazzmuzikant die studeert aan één van de Nederlandse conservatoria. In juni was hij te gast bij Vrije Geluiden van de VPRO.
The Dubbeez

De jonge reggaeformatie zorgen voor een ‘reboot’ van klassieke roots- en club-reggae samen met eigen reggae-nummers, waarmee het beste van de klassieke stijl naar het hier en nu wordt vertaald. Door deze mix toont de groep de universele aantrekkingskracht van reggae muziek aan.
ABINTU

De tweelingbroers Aaron en Thomas Hanenberg zijn met hun band ABINTU pioniers binnen het genre afro-jazz. Zij maken gebruik van Surinaamse teksten, ontstaan door een mix van hun Surinaamse achtergrond, Afrikaanse ritmes en liefde voor de harmonische diepgang van jazz.

 Passion Urban Kawina

PASSION is met hun nieuwe en zelfbedachte ‘Urban Kawina’ style een geheel eigen weg ingeslagen. De 17-koppige band, met Marchiano (The Voice of Holland) als een van de voorzangers, mixt kawina met diverse andere muziekstijlen op een geheel eigen wijze. De manier van spelen is hierdoor vrij uniek. Bij PASSION komt alles aan bod: urbannummers, merengue, zouk, bachata, socca, chutney en Nederlandstalig.
Awaaz

Awaaz is een echte ‘boyz band’, een formatie van 7 heren - Berry Damrie, Sager Malik, Indroniel, Aniel Paragh, Boyke Datadin, Reza Karim en Bobby Jacob - die zich het muziekgenre Indian Pop Music eigen hebben gemaakt. Dit swingt net anders dan Hindipop. Awaaz speelt met een uitsluitend westers instrumentarium; een mix van oosterse en westerse harmonieën, melodieën en ritmes.

 Overige artiesten op Brasa Festival 2018: 

Denise Jannah’s Soul Train

Denise Jannah’s Soul Train in de herhaling! Denise Jannah is een Nederlands zangeres en zangpedagoge van Surinaamse afkomst. Ze zong in haar debuutjaar 1991 al op het North Sea Jazz Festival en werd twee jaar later voor haar tweede album bekroond met haar eerste Edison. Ze treedt wereldwijd op voor hoogwaardigheidsbekleders en met beroemde jazzmusici. Voor het Brasa Festival 2017, gaf zij geen jazz maar een daverende soul show, waarvan bezoekers uit hun dak gingen. Graag nog een keer genieten van een nieuwe editie Denise Jannah’s Soul Train!Scotown

Scotown staat voor veelzijdige mix van swingende muziek, groovy rhythms, latin-, dance- en popvibes. Deze latin-band biedt de garantie voor een spetterend optreden van de 9-koppige bezetting, met 3 vocals, drums, timbales, conga's, percussie, (bas)gitaar en keys van wie de meesten een grote staat van dienst hebben in de Latin- en Salsa-scene. Zo waren de bandleden actief in o.a. Masalsa, Miami Connection en Trafassi XXL. 


 


Sandeep Badloe & SR-Music

Sandeep Badloe en SR-MUSIC vormen samen een band die bedreven zijn in het muziekgenre Baithak Gana, Surinaams-Hindoestaanse volksmuziek uit Suriname. De Indiase arbeiders die in Suriname werden gecontracteerd behielden hun religie, taal en muziek. Generaties later combineren deze drie belangrijke factoren in Baithak Gana. Sandeep Badloe brengt eigen verhalen en verhalen in dit genre samen met SR-MUSIC. 
Ronald Snijders

Ronald Snijders is een van de bekendste Surinaamse musici in Suriname, Nederland en daarbuiten en actief sinds de jaren zeventig. Een muzikale wereldburger, creatieve duizendpoot en een buitengewoon veelzijdig en talentvol artiest. Daarnaast is hij een top performer en componist die met name door zijn fluitspel bekendheid geniet. Hij was te zien in onder andere VPRO Vrije Geluiden, De wereld Draait Door, Bevrijdingsfestivals, Northsea Jazz, Keti koti en Suriname Jazz festival.
Trafassi

Trafassi is het Surinaamse woord voor ‘anders’ of ‘ommekeer’. De band had in de jaren ’80 een enorme hit met “Wasmasjien” en was in de jaren ’80 en ’90 de meest succesvolle Surinaamse band in Nederland. In 1981 werd  de groep Trafassi opgericht met als doel een tropische, Caribische dimensie toe te voegen aan de Nederlandse popmuziek. Hun repertoire bestaat uit Surinaamse, Antilliaanse en Nederlands met merengue, kaseko, salsa, zouk, calypso en vele andere ritmes. Nog steeds gaat bandleider van het eerste uur - Edgar ” boegroe” Burgos - feestelijk door: zoals hij zelf zegt, eenmaal Trafassi, altijd Trafassi! 


 
Info